Dakreparatie: welke kosten kan je verwachten?

Waarom je dak gerepareerd moet worden, heeft verschillende redenen. Deze redenen spelen ook een rol in wat de kosten van de reparatie zullen zijn. Lees verder en ontdek de verschillende factoren en prijzen. 

Wat beïnvloed de prijs?

Een dakreparatie is ontzettend belangrijk, maar als je wil weten hoeveel het kost zijn er een aantal punten waar je bij stil moet staan. 

  • Uurtarief. Het uurtarief van een dakdekker ligt gemiddeld tussen de € 35,- en de € 40,-, maar dit kan oplopen wanneer een dakdekker bijvoorbeeld meer ervaring heeft, of werkzaam is bij een groot bedrijf.  
  • Werkzaamheden. Dit ligt misschien voor de hand liggend, maar wanneer je een kleine lekkage aan het dak hebt zullen de kosten lager liggen dan wanneer er hele delen vervangen moeten worden. 
  • Type dak. Ook het type dak speelt een rol in de opmaak van de prijs. Met het type dak wordt een plat of hellend dak bedoeld. 
  • Materiaal. Het materiaal van de dakbedekking is een groot onderdeel van de prijs. Materiaal zoals bitumen en EPDM zijn bijvoorbeeld goedkoper dan riet of leien. 

Wat kost een dakreparatie? 

Ondanks dat er een aantal factoren de prijs beïnvloeden kunnen we kijken naar de gemiddelde prijzen. Door van tevoren goed te kijken naar wat je gemiddeld betaald voor een dakreparatie, betaal je zelf nooit te veel. 

De kosten van een dakreparatie van een plat dak vallen tussen de € 250,- tot € 300,- per m² en de dakreparaties van een schuin dak kosten gemiddeld € 150,- tot wel € 350,-. 

Reparaties met bitumen en EPDM kosten ongeveer € 260,- tot € 290,- per m². Dit is relatief goedkoop, maar de goedkoopste optie is de klassieke betonnen dakpan. Deze kosten gemiddeld € 150,- per m². Dat wil niet zeggen dat alle dakpannen goedkoop zijn. De prijs kan namelijk oplopen tot wel € 350,-Het vervangen van nokvorsten en dakgoten is een goedkopere klus. Dit kost tussen de € 50,- tot € 100,- per meter.