Nuttige tips voor wat je moet doen voordat je een slotenmaker inhuurt

Zoek uit of ze een fysiek adres hebben. Dit is echt noodzakelijk. Geschat wordt dat ongeveer 92% van de slotenmakers, die in de zoekmachines verschijnen, niet echt bestaan. De kans dat je een legitieme slotenmaker in je stad vindt, is zelfs extreem klein. Bel rond en vraag naar hun winkellocatie.

Vraag telefonisch een offerte aan. Legitieme slotenmakers in Meerkerk zouden je in de meeste gevallen via de telefoon een zeer nauwkeurige prijs moeten kunnen geven. Het slotenmakersvak is meestal redelijk standaard en de prijzen variëren niet vaak. Als de prijs via de telefoon te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Zoek uit of ze een bedrijfswagen hebben. Slotenmakers hebben veel verschillende gereedschappen en onderdelen nodig om hun werk goed te kunnen doen, dus voor het grootste deel rijden ze in wagen die groot genoeg is om alles op te bergen. Als ze in een kleine auto verschijnen met een boormachine, vraag ze dan om te vertrekken want de kans is groot dat ze gewoon je sloten gaan uitboren en je veel laten betalen.

Laat niemand je ervan overtuigen dat je sloten zeer goed beveiligd zijn. Maar weinig huishoudens in Meerkerk hebben ECHTE goede veiligheidssloten op hun deuren. Als de slotenmaker beweert dat je sloten zeer goed beveiligd zijn en hij ze moet uitboren, spreekt hij waarschijnlijk niet de waarheid. Je sloten uitboren is een laatste redmiddel. Een legitieme slotenmaker zal alles proberen voordat hij eindelijk gaat boren.

Vraag naar de bedrijfsidentificatie. Een professionele slotenmaker moet een uniform, een bedrijfsvoertuig en een soort identiteitsbewijs of een visitekaartje hebben. Als ze geen van deze dingen kunnen bieden, wees dan op je hoede!

Informeer naar hoofdsleutelsystemen. Als je de sleutels van je bedrijf of zelfs van je huis wilt veranderen, kan een hoofdsleutelsysteem je veel gedoe besparen en het is niet duur. In plaats van meerdere sleutels voor meerdere deuren, is het heel goed mogelijk om één sleutel voor alles te hebben, terwijl elke deur zijn eigen individuele sleutel heeft.

Let op hoe je telefoontje wordt beantwoord. Als je oproep wordt beantwoord met alleen ‘slotenmaker’ en niets meer, hang dan meteen op! Ze moeten bij het beantwoorden van de telefoon op zijn minst de bedrijfsnaam opgeven.

Bezoek de website van de slotenmaker uit Meerkerk voor meer informatie!